Financieel rijbewijs

Dé live training voor jongeren vanaf 18 jaar om zelfstandig kennis te maken met beleggen en een plan te maken voor de toekomst. Met deze training leren jongeren bewuster om gaan met geld en sparen en wordt voorkomen dat zij onbewust in de 'ratrace' stappen.

Wat heb jij geleerd over geld en het opbouwen van vermogen op school?
Is het niet vreemd dat we in onze hele leven overal diploma's voor nodig hebben, behalve voor hetgeen wat in elk onderdeel van ons leven en elke keuze die we maken een rol speelt? Geld heeft altijd een rol gespeeld en zal altijd een rol blijven spelen, dan kun je er maar beter mee leren omgaan toch? Op school wordt ons geleerd dat te werken voor geld, maar niemand verteld vervolgens dat dat geld ook weer voor jou kan werken.
Wat is het voordeel van jong beginnen met beleggen?
Hoe eerder je begint met beleggen hoe beter. Dit noemen ze ook wel maximaal gebruik maken van je beleggingshorizon. Als je vroeg begint met beleggen heb je een enorme voorsprong op iemand die op middelbare leeftijd begint met beleggen.
Hoe voel jij je bij het nalaten van een schenking of erfenis?
Durf je met een gerust hart vermogen over te dragen aan een volgende generatie, of zit er een angst of dit vermogen wel goed terecht komt? De training Financieel Rijbewijs biedt uitkomst. Veel jongeren krijgen op hun 18e een bedrag geschonken maar weten niet goed hoe ze daar slim mee om kunnen gaan. Door dit bedrag in combinatie met deze cursus te schenken geef je niet alleen een mooi bedrag, maar ook beleggingslessen waar de ontvanger de rest van zijn/haar leven profijt van ondervindt. Het volgende gezegde vat dit principe perfect samen: 'Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag, leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven'
Moneyglow - vrijheid!

Moneyglow is geen beleggingskantoor of financieel advieskantoor*. Als onafhankelijke vermogenscoach deel ik kennis en informatie en begeleid ik je om jouw money mindset te optimaliseren en hiermee (op termijn) financiële vrijheid te creëren. 

* Het opvolgen van advies door Moneyglow gebeurt altijd op eigen initiatief en verantwoordelijkheid van de deelneemster. Moneyglow is niet aansprakelijk voor eventuele verliezen op basis van gemaakte keuzes en/of gedeelde informatie in de trajecten of erbuiten.

De training Financieel Rijbewijs is speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar die een startbedrag hebben van minimaal €1000. 

Het betreft een live training op kantoor bij Moneyglow of desgewenst op een andere locatie. De training geef ik samen met Angelien Hooikammer. Het doel van deze training is dat de deelnemers aan het eind van deze dag hun startbedrag belegt hebben en een plan hebben hoe ze dit in de toekomst zelf voort kunnen zetten en maximaal gebruik kunnen maken van hun beleggingshorizon. Wij leren je de basisbeginselen van het economische systeem en beleggen en helpen je praktisch op weg. Jij bent degene die de keuze maakt en bepaalt waar je in gaat beleggen. 

 

De kosten voor de 1-op-1 training zijn €825 exclusief BTW 

De training wordt ook in kleine groepjes gegeven van twee tot vier personen. De kosten zijn dan €375 exclusief BTW per persoon. 

Kosten zijn inclusief lunch/koffie/thee etc. 

Desgewenst geven wij de training op locatie, afhankelijk van de locatie worden reiskosten in rekening gebracht. 

'Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag, leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven'


Moneyglow geeft regelmatig Masterclasses op locatie over de verschillende thema’s rondom het beheren en bewegen van vermogen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op. Ik vertel er graag meer over!

Veelgestelde vragen

Onder de 18 jaar kunnen jongeren vaak geen eigen accounts aanmaken voor aandelen, crypto etc. Er zal dan altijd een ouder/verzorger bij betrokken moeten zijn.
Jazeker, deze training is uitermate geschikt om kado te geven, met name in combinatie met een start bedrag. Wij zijn van mening dat het halen van een Financieel Rijbewijs net zo belangrijk en vanzelfsprekend moet worden als het halen van een rijbewijs om auto te mogen rijden.
Nee, we geven ze voldoende basiskennis en handvatten om zelfstandig hun eerste stappen te maken in de beleggingswereld. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de daadwerkelijke aankopen, uiteraard met begeleiding van ons.
Wij geven de training zowel 1 op 1 als in kleine groepjes van 2-4 jongeren. Regelmatig komt het voor dat broers en zussen de training gezamenlijk volgen, maar dit kan ook een groepje vrienden/vriendinnen zijn. Moneyglow stelt zelf geen groepen samen aangezien het om privacy gevoelige informatie gaat en men zich wel comfortabel moet voelen bij het delen van informatie.
We starten rond 10.00 uur en eindigen rond 15.30 uur. Met uiteraard genoeg pauze en interactieve onderdelen zodat het tot het eind leuk blijft :)

Wat anderen zeggen over hun Moneyglow ervaringen:

Dankzij Mariska heb ik dingen over financiën geleerd waar ik anders nooit van had geweten. Ik heb uiteindelijk een cursusdag gevolgd bij Mariska waarbij ze heel helder en duidelijk verteld en uitlegt over de mogelijkheden om je geld te beleggen. Doordat ze je vooraf ook vraagt om je financiën in kaart te brengen krijg je ook een heel duidelijk inzicht in je eigen inkomsten en uitgaven patroon en kan je ook heel gericht samen met haar aan de slag. Dankzij de kennis van Mariska heb ik nu mijn eigen beleggingsplan opgebouwd en een stuk meer inzicht in mijn financiën waardoor het ook heel leuk is om daar mee bezig te zijn!
Anoniem
Naast dat Mariska mij heeft geholpen met het in kaart brengen van mijn financiële overzicht, heeft ze me ook doen inzien dat geld echt voor je kan werken als je weet hoe het te gebruiken. Ze heeft me op een makkelijke manier laten zien hoe je kan investeren in bijvoorbeeld Crypto, aandelen en vastgoed. Nu bouw ik langzaam een passief inkomen op en werk ik naar financiële vrijheid toe! Fantastisch!
Marloes
“Hoe kunnen we ons vermogen beschermen en laten groeien om uiteindelijk financiële vrijheid te creëren? Met die vraag kwamen we bij Mariska terecht. Eerst zijn we aan de slag gegaan met het in kaart brengen van onze financiële situatie. Dat gaf al veel inzicht en bewustwording. Tijdens de 1-op-1 Money Moves training heeft Mariska ontzettend veel verteld over het financiële systeem, money mindset en mogelijkheden om het vermogen voor ons te laten werken. De wereld van aandelen, crypto, vastgoed en edelmetalen was vrijwel helemaal nieuw voor ons. Nu hebben we de handvaten gekregen om ons eigen financiële plan van aanpak te maken. We hebben echt zin om ermee aan de slag te gaan, want het is een stuk begrijpelijker geworden. De eerste stappen naar financiële vrijheid zijn gezet. Mariska, ontzettend bedankt voor je waardevolle bijdrage!”
realisatie CCMP digital agency