Het wordt steeds duidelijker

22 apr 2022

Toen het plan voor Moneyglow ontstond was voor mij al snel duidelijk dat ik me wilde focussen op vrouwen qua doelgroep. Ik vind het prettig om met ze samen te werken en vind dat er qua kennis over geld nog veel winst te behalen valt onder vrouwen, so sisters I got your back!
Al snel riep ik dat het volgende wat ik zou gaan doen, nadat ik met Moneyglow alle vrouwen in Nederland van de noodzakelijke financiële kennis had voorzien, iets zou zijn voor kinderen/jongeren. Jongeren leren naar mijn mening echt veel te weinig op school over hoe je omgaat met geld, hoe je vermogen opbouwt, en hoe je geld voor je kunt laten werken. Maar dit idee zou iets zijn om in te toekomst verder uit te werken. Tot het moment dat op de dag waarop ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel Angelien Hooikammer mij belde. Zij was benaderd door een kennis die op zoek was naar een cursus voor haar zoon die bijna 18 werd, maar dit op internet niet kon vinden in de vorm van een ‘live’ training. Net als veel tieners nam haar zoon niet veel van zijn ouders aan, dus ook niet op het gebied van financiën en een online training zou hij toch niet afmaken. Ze gaf hem liever een startkapitaal en een cursus dan dat ze het zelf voor hem zou gaan beleggen. Angelien stelde mij voor onze krachten te bundelen en deze eendaagse training samen te verzorgen. Als Projector zijnde (voor de human design kenners onder ons) was dit dé uitnodiging die ik, zeker met mijn toekomstplannen, niet kon weigeren. Hoe meer we er over spraken, hoe enthousiaster we raakten. Het plan: een eendaagse training met als doel onze ‘pupil’ voldoende basiskennis bijbrengen over met name crypto, aandelen en ETF’s en de verschillende manieren om hierin te beleggen, zodat hij aan het eind van deze dag onder onze begeleiding het startkapitaal dat hij van zijn ouders kreeg daadwerkelijk belegd had.

Voor Moneyglow had ik al een eendaagse training ontwikkeld, maar voor deze doelgroep moest de training wel aangepast worden. Samen met Angelien heb ik een laagdrempelige training opgezet waarbij we ingaan op het huidige financiële systeem, we stilstaan bij de term financiële vrijheid en we verschillende beleggingsvormen doornemen. Ook staan we stil bij de risico’s en hoe belangrijk het is om bepaalde emoties te herkennen bij jezelf als je gaat beleggen en dat er geen magische formule is om heel snel rijk te worden. Vooral op deze leeftijd is het belangrijk om je er van bewust te zijn dat voor elk filmpje op YouTube waarin een trader binnen een paar dag 100.000 euro winst heeft gemaakt, er minimaal 99 traders tegenover staan die hetzelfde bedrag aan geld hebben verloren maar daar geen YouTube filmpje over maken.

Het mooiste aan deze doelgroep vind ik dat ze maximaal gebruik kunnen maken van hun beleggingshorizon en als ze vandaag nog starten ze op de lange termijn zo veel baat kunnen hebben bij het rente-op-rente effect. Hoe mooi is het dat je je kind op deze leeftijd zo’n start kunt geven!

Gisteren hebben we onze eerste training gegeven en het smaakt naar meer! Onze ‘pupil’ was zo leergierig en enthousiast, dat maakte ons enthousiasme alleen maar groter. Aan het eind van de dag kocht hij zijn eerste cryptomunten en ETF’s en besloot hij daarnaast ook periodiek te gaan beleggen en hebben we samen met hem alles zo ingesteld dat het helemaal automatisch gaat en er elke maand een deel van zijn loon uit zijn bijbaantje wordt belegd.

Waar veel ouders voor hun kinderen beleggen, kreeg onze pupil een kickstart voor zijn reis naar financiële vrijheid van zijn ouders doordat hij naast een mooi startbedrag ook deze training kreeg en daarmee de basis kennis om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn financiële toekomst. Wij vonden het een topdag en inmiddels wordt het steeds duidelijker dat hier meer vraag naar is, dus stay stuned want ons avontuur wordt vervolgd!

Moneyglow - handtekening
realisatie CCMP digital agency